Hostel jest miejscem już nie tylko noclegowym, ponieważ ludzie mają wyższe potrzeby. Zazwyczaj dopytują się również o możliwości gastronomiczne tak by mogli o wybranej porze dnia coś zjeść. Zazwyczaj hostele są na to przygotowane i posiadają dostępne obiekty. Czasami jest to tylko kuchnia gdzie panuje samoobsługa. Wyposażenie jej jest takie jak w domu, czyli są niezbędne wszystkie narzędzia kulinarne oraz sprzęt. Jeśli hostel ma wyższą rangę wówczas może mieć dla swoich gości kawiarnię, bar lub restaurację w pobliżu. Zdarza się że jest ona częścią hostelu jak również może to być odrębny obiekt. Ważne aby hostel potrafił również udzielić informacji na temat gastronomii swoim przybyłym gościom. Jeśli hostel ma na tyle warunki aby samodzielnie prowadzić taką działalność to goście hostelu chętnie z tego korzystają. Można tam zamówić zarówno dania obiadowe jak i śniadaniowe. Mogą to być potrawy typowo fast fastfoodowe jak również domowe. Zależy to od możliwości i inwencji kulinarnych osób zatrudnionych w tej gastronomii. Obiekty gastronomiczne na terenie hostelu są czynne od wczesnych godzin rannych do późnych wieczornych. Zazwyczaj odbywa się to na zasadzie iż kiedy otwierany i zamykany jest hostel wówczas i czynna jest dana kawiarnia czy restauracja. Takie punkty gastronomiczne również przyciągają rzesze turystów do hostelu.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Leave a Reply