Jeżeli mówimy o hotelach i noclegach nie możemy zapomnieć o tym, co w takowych miejscach stanowi ważny element mający wpływ na wrażenie, jakie o hotelu wypracowują sobie jego goście. Mowa tutaj oczywiście o kuchni hotelowej i tym, co może ona zaoferować swoim gościom. W kontekście samej oferty możemy mieć ją podzieloną na konkretne pory dnia, z którymi będą związane konkretne dania akurat serwowane w restauracji hotelowej. W takim wypadku mamy naturalnie do czynienia z trzema podstawowymi posiłkami, czyli śniadaniem, obiadem i kolacją. Poza tym zazwyczaj restauracje hotelowe mogą nam zaoferować różnego rodzaju przystawki czy też dania pośrednie łączące cech posiłków podstawowych. Aby móc zjeść takowe danie możemy albo zejść do restauracji hotelowej albo w wielu wypadkach zamówić danie do pokoju. Ta druga opcja jest szczególnie wygodna dla ludzi, którzy na przykład nie lubią zbyt wcześnie wstawać rano. Co możemy spotkać w ofercie kuchni hotelowych? Oczywiście wszytko zależy od tego, jaki standard reprezentuje dany hotel, a co za tym idzie również dana restauracja. Mogą to być dania proste i tanie w przypadku niższego standardu lub też wyszukane dania z całego świata serwowane przez szefów kuchni największych i najbardziej ekskluzywnych hoteli w kraju. Część hoteli udostępnia również swoje restauracje dla osób, które akurat gośćmi hotelowymi nie są.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.
Leave a Reply